perjantai 10. lokakuuta 2014

Buustia Oulusta!


Lähdettiin koko tiimin voimin Ouluun Koulun ja nuorisotyön yhteistyön tolkku ja merkitys -seminaariin, joka oli hyvää sparrausta meille omassa kehitystyössämme Espoossa. Saatiin lisää varmuutta siitä, että ollaan hyvällä asialla! Nuorisotyön vieminen kouluun on tärkeää ja nuorisotyöntekijöiden osaamiselle ja läsnäololle on kouluissa tarve ja tilaus. Yle uutisoi aiheesta seminaarin aikana näin.


Inspiroiduttiin Oulussa paitsi puheista, myös puitteista! Erityisen hieno homma mielestämme oli selfie -koppi  Ritaharjun koulun aulassa. Samoissa tiloissa toimii myös nuorisotila ja yhteistyö on heillä luonteva osa arkea.


Koppiin vaan yksin tai kaverin kanssa, ilmeet kohdalleen ja muikku! Aulassa on screeni, johon kuvat tulevat näkyviin. Huikea idea!


Hauskojen ideoiden lisäksi pureuduttiin nuorten toimijuuteen, sen vahvistamiseen ja siihen, miten nuorisotyö voisi olla koulun osallisuustoiminnan tukena ja apuna. Alla oleva keskustelunpätkä avaa sitä, millainen matka meillä aikuisilla on vielä kuljettavana. Meillä on velvollisuus tukea ihan jokaisen oppilaan ja nuoren toimijuutta ja osallistumista, ei vain oppilaskunnan, aktiivisten ja äänekkäiden. Nuorilla on oikeus vaikuttaa heitä koskevissa asioissa!


Saimme Oulusta lisää virtaa, ideoita ja mandaattia viedä kouluyhteistyöasioita eteenpäin myös Espoossa - toimintatapojen, toiminnallisten menetelmien ja organisaatioiden yhteistyön rakentamisen pilotointi kouluilla jatkuu ja sen ohessa työstetään kovasti  sellaista joustavaa ja mahdollistavaa rakennetta, joka tukee työtämme yhteisen päämäärän, eli lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen saavuttamiseksi!

Lapset ja nuoret ovat erilaisia ja täydellisiä juuri sellaisina kuin he ovat. Jokaisella on oma tapansa olla maailmassa ja mikään niistä ei ole väärä. Meidän tehtävämme on tukea heidän kasvuaan ja antaa heille eväitä tehdä sellaisia valintoja, jotka tuottavat onnellisuutta sekä osallisuuden, yhteisöllisyyden ja onnistumisen kokemuksia heidän kulkemallaan tiellä!

"A child educated only at school, is an uneducated child" - George Santayana

Sini, Triin ja Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti